woensdag 9 mei 2012

Zelf oesters rapen in Zeeland

Zeeuwse oesters
Oesters zijn dé lokale culinaire specialiteit van Zeeland. Het is natuurlijk altijd een feestje om oesters te eten maar het is nóg leuker om ze ook zelf te rapen. En dat kan in Wemeldinge, onder begeleiding van ervaren gidsen.




Je gaat op pad met een ervaren gids van Nationaal Park Oosterschelde.Tijdens een anderhalf tot twee uur durende tocht langs de  Oosterschelde laat hij je zien  waar de oesters voor het oprapen liggen en hoe je te werk gaat.. Ook krijg je interessante informatie over het Nationaal Park en natuurlijk de oester.
Krukel
Tijdens je zoektocht langs de Oosterschelde  verzamel je niet alleen oesters, maar ook ook wieren, kokkels, krukels en mossels. Deze worden direct vers bereid langs de kant van het water en kun je alles proeven onder genot van een glaasje Prosecco.

Wie nog meer over oesters te weten wil komen moet naar Yerseke. In Yerseke is in april  ‘de Oesterij’ geopend. Een mooi nieuw informatiecentrum op een historische locatie, bij de oude oesterputten van Yerseke. Na een periode van renovatie en restauratie is hier nu de mogelijkheid om bezoekers op een gezellige vrijblijvende manier kennis te laten maken met de schaal- en schelpdiercultuur en de heerlijke producten
Zeesla

De data van de volgende oester-excursies zijn:
26 mei: 14.00 uur
3 juni : 10.30 uur
22 juli: 13.30 uur
18 augustus 10.30 uur
en 22 september 14.00 uur

Voor groepen zijn er ook op aanvraag extra excursies mogelijk.

Je moet wel reserveren via: info@hotelwemeldinge.nl of 0113 621551

Hotel Wemeldinge is een gemoedelijk hotel in Wemeldinge met speciale focus op Zeeland en de Oosterschelde
Voor meer informatie zie www.hotelwemeldinge.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten