donderdag 10 mei 2012

Film Top 5 April


Wat het weer betreft was april een sof maand, geen weer dus om 's avonds buitenactiviteiten te doen. Als troost konden we wel veel films kijken en daar hebben we dan ook van genoten op een enkeling na. Treurig dieptepunt was voor ons "The season of the witch", een film van over een zogenaamd door de duivel bezeten vrouw (natuurlijk) die door koene ridders uit de klauwen van satan werd bevrijd. Nou ja.

Gelukkig waren er meer inspirerende, aantrekkelijke, grappige films die het aankijken meer dan waard zijn. Een beetje moeilijk kiezen, maar hier is onze top 5 van april:


1. The boy in the striped pyama's (2008) GB/USA

Drama / Oorloggeregisseerd door Mark Herman
met David Thewlis, Vera Farmiga en Asa Butterfield
Prachtige anti oorlogsfilm over de gevolgen van discriminatie en (joden)haat. Het verhaal draait om Bruno, de 8 jarige zoon van een kampcomandant. Hij weet niet wat zijn vader doet, want daar wordt binnen het gezin niet over gesproken. Pappa is soldaat, dat is voor Bruno voldoende. Als het gezin verhuist van Berlijn naar een plek op het platteland is het enige wat hem opvalt dat er helemaal niets te doen is en dat er een boerderij in de buurt is met een hek er omheen waar iedereen in een pyama loopt.. Nieuwsgierig geworden gaat Bruno op onderzoek uit en sluit vriendschap met een even oude jongen aan de andere kant van het hek. Dit heeft grote gevolgen.


2. Eastern Promises (2007) GB/Can/USA

Thriller
geregisseerd door David Cronenberg
met Viggo Mortensen, Naomi Watts en Vincent Cassel

Wat zou je doen als je toevallig een dagboek in handen krijgt dat van levensbelang is voor een Russische gangster familie? Het gebeurt Anna, een verpleegster die zich over het dagboek ontfermt van een vrouw, die stierf bij de geboorte van haar dochter. Anna gaat op zoek naar familie van het weesje en komt zo in contact met Nicolai, een van de gangsterleden. Er ontwikkelt zich een spannend verhaal met een mooie mix van liefde, geweld, mededogen, humor en nietsontziende brutaliteit.
Het verhaal is  realistisch en goed uitgewerkt en de acteurs spelen hun rol overtuigend.  Al met al een spannende thriller die tot het einde blijft boeien.


3. The Guardian (2006) USA

Drama/Actie
geregisseerd door Andrew Davis
met Kevin Costner, Ashton Kutcher en Melissa Sagemiller

Mooie film over het werk van reddingszwemmers op zee, Met prachtige beelden, bloedstollende acties en een persoonlijke verhaallijn. Kevin Costner speelt de rol van een reddingszwemmer, die met zijn team verongelukt. Hij overleeft het, maar kan voorlopig niet meer op zee werken. Daarom wordt hij instructeur van een nieuwe lichting redders, tot ze hem vragen om met een onervaren man een gevaarlijke klus te klaren,  Naast het goed uitgewerkte drama, dat nergens sentimenteel wordt,  geeft de Guardian je ook een beeld van  de keiharde opleiding tot reddingszwemmer..


4. Company men (2010) GB/USA

geregisseerd door John Wells
met Ben Affleck, Tommy Lee Jones en Chris Cooper

Boeiend verhaal over mensen die hun goede baan verliezen met de status die daarbij hoort en over graaiers die elk moreel besef kwijt zijn geraakt door hun drang om almaar rijker te willen worden. Een film over een niet zo fraaie kant van het leven, waarin het vermogen om te kunnen incasseren en doorzetten heel belangrijk is.

5. Up in the Air (2009)Verenigde Staten

Komedie / Drama
109 minuten

geregisseerd door Jason Reitman
met George Clooney, Anna Kendrick en Vera Farmiga

Een luchtig drama of een serieuze komedie, we kwamen er niet helemaal uit. Helemaal niet erg, want de film is gewoon leuk om naar te kijken. Het verhaal gaat over Ryan, een crisismanager die als ondankbare taak heeft mensen hun ontslag aan te zeggen. Hij is er een meester in en verdient dus ook navenant. Maar ook zijn firma ontkomt niet aan bezuinigen en als een jonge medewerker het lumineuze idee heeft om het werk virtueel te doen, is het afgelopen met de vliegreizen. En dat is jammer, want hij heeft inmiddels wel een mooie vrouw ontmoet. Net als je denkt dat het einde net zo voorspelbaar zal zijn als van alle romantische komedies,  gebeurt er iets.




Stapelkorting!

1 opmerking:

  1. Yey goede films! Ik heb ze nog niet alle 5 gezien, maar ik kan weer wat toevoegen aan mijn must-see lijstje :D

    BeantwoordenVerwijderen