donderdag 17 mei 2012

Het Verschil. Wonen

Iedereen woont wel ergens. Al naar gelang je inkomen of omstandigheid woon je comfortabel of juist niet. Verschil mag er best wezen,  maar je kunt ook asociaal overdrijven.


Het verschil Wonen Het duurste huis van de wereld. foto: New York Times
Het duurste huis ter wereld  is een flatgebouw van 173 meter hoog, gebouwd in het centrum van Mumbai, India. Er woont slechts één gezin van 5 personen. De eigenaar is multimiljardair Mukesh Ambani, een Indiaase zakenman. Voor Antila , zoals zijn nieuwe woonst heet, moest hij 2 miljard euro op tafel leggen. Daarvoor kreeg hij dan ook een gebouw met parkeergarages, heliplatforms, zwembaden bioscopen, een ballroom, daktuinen en fitnessruimtes. Natuurlijk ook privé vertrekken voor elk lid van zijn gezin met alles erop en eraan. Hij is nog niet verhuisd naar zijn nieuwe onderkomen en woont voorlopig nog in zijn flatje van 14 verdiepingen aan de rand van Mumbai.

Waarom de familie aarzelt met de verhuizing naar hun nieuwe adres is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk ligt het aan de architectuur van het gebouw. Die is volgens de Vesta Shastra, een soort Feng Shui zeg maar, helemaal verkeerd. Daardoor mist de flat de noodzakelijk geachte harmonie met als gevolg negatieve energiestromen.
Ook zonder de Indiase Vesta Shastra filosofie ben ik het daar wel mee eens, want het goedkoopste huis van Mumbai zie je hier en eigenlijk zou zoiets niet mogelijk moeten zijn.

het verschil krot in de sloppenwijk van Mumbai. foto: Reuters

bron: New York Times

Geen opmerkingen:

Een reactie posten