maandag 2 april 2012

Film top 5 Maart

Televisie kijken vinden we maar niets, vandaar dat er nogal eens een film op het kijkmenu staat. Mijn lief en ik zijn daar echte liefhebbers van. Ook maart was weer een fijne filmmaand met maar liefst 12 films waar we erg van genoten hebben.
Er was ook een tenenkrommende miskleun vonden wij. In onze beleving zelfs een belediging voor de intelligentie van Nederlanders, Marokkanen en Oost-Europeanen. Ik heb het over 'De president', een film uit 2011 van Erik de Bruyn met Achmed Akkabi, Najib Amhali en Charlie Dagelet. Foei, wat een wanvertoning!



Dus maar gauw naar onze top 5 van maart:



1. TBS (2010) Nederland
Thriller
geregisseerd door Pieter Kuijpers
met Theo MaassenLisa Smit en Flip Filz

Spannend verhaal over Johan, een ontsnapte TBSer, die volhoudt onschuldig te zijn aan de moord op zijn zus. Hij is ervan overtuigd dat zijn moeder, met wie hij geen contact meer heeft, hem kan vrijpleiten. In een poging de politie uit handen te blijven gijzelt hij de 13 jarige Tessa die toevallig zijn pad kruist.





2. My Queen Karo (2009) Nederland / België
Drama
geregisseerd door Dorothée Van Den Berghe
met Anna Franziska JaegerMatthias Schoenaerts en Déborah François

Als je van de jaren zeventig houdt, moet je deze film zeker kijken. De vrije liefde uit die tijd, communes, navelstaarderij, (ego) trippen, anarchie, het zit allemaal in deze film. En te midden van deze chaos groeit Karo op, Sterk geacteerd en ook de setting van het Amsterdam uit de jaren 70 is goed getroffen.



3. Angèle et Tony (2010) Frankrijk
Drama
geregisseerd door Alix Delaporte
met Clotilde HesmeGrégory Gadebois en Evelyne Didi

Warme liefdesgeschiedenis tussen Angèle  en Tony, beiden op zoek naar een vaste relatie. Ze hebben allebei het nodige meegemaakt en dat maakt het allemaal niet gemakkelijk, maar niet onmogelijk. Fijne sfeerfilm!





4. The Infidel (2010) Verenigd Koninkrijk
Komedie
geregisseerd door Josh Appignanesi
met Omid DjaliliRichard Schiff en Archie Panjabi

Hilarische satire over godsdienstige en andere vooroordelen met de droge humor die de Engelsen zo eigen is. We hebben er vreselijk om moeten lachen en na afloop nog een interessante boom opgezet over onze eigen vooroordelen. 




5. Eloïse (2009) Spanje
Drama
geregisseerd door Jesús Garay
met Diana GómezAriadna Cabrol en Laura Conejero

Sfeervol liefdesdrama tussen twee vrouwen. De 19 jarige Asia ligt in  het ziekenhuis. Ze is in coma na een ongeluk. Haar vriend en haar moeder zijn bij haar, elk met hun eigen gedachten. De aanloop tot het ongeval wordt in flashbacks verteld. Prachtig in beeld gebracht, op een manier die je vaker ziet in Spaanse films van de laatste tijd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten