vrijdag 27 april 2012

Dieren in de Tweede Kamer

Gisterenavond heb ik het debat in de Tweede Kamer gevolgd. Toen ik zat te kijken schoot plots door mijn hoofd: "Het lijkt wel een circus, al dat gedoe van de dames en heren politici."  En zo begon ik te fantaseren welk dier nu bij wie zou passen en het resultaat is onderstaand beestenspul, zoals een circus vroeger ook wel werd genoemd.

Kat

Komt een beetje arrogant over en kan het prima vinden met zichzelf. Hij heeft het meest op met zijn thuishaven en gaat het liefst zijn eigen gang. Past wel bij Stef Blok (VVD)


Mustang

Diederik Samsom (PvdA) heeft wel wat weg van dit  paard van de prairie, dat zich maar moeilijk laat temmen. Fel, krachtig en onafhankelijk zijn eigenschappen van de mustang. Eenmaal getemd is het een uitstekend werkpaard!

Fila Brasilero

Geert Wilders (PVV) koppel ik aan deze sterke vechthond, die veel wordt gebruikt als waakhond. Hij kan absoluut niet tegen vreemden en heeft een sterk territoriumgevoel.

Lama

Op het eerste gezicht lijkt een lama de zachtmoedigheid zelve. Tot hij zich bedreigd voelt, want dan kan dit dier venijnig zijn gal spuwen. Past wel bij Sybrand van Haersma Buma (CDA) zoals ik hem gisteren bezig zag.

Olifant

Laat zich niet gauw van de wijs brengen en gaat gewoon door op de eenmaal ingeslagen weg. Het is een intelligent dier dat zich onderscheidt door zijn vermogen voor andermans jongen te willen zorgen. Past wel bij Emile Roemer (SP) vind ik.

Pauw

Een vogel met een kleurig verenpak, die je vaak ziet in tuinen en parken van landgoederen. Met hun kleurig verenpak en trotse gang is de pauw een geliefde siervogel . Alexander Pechthold (D'66) heeft er wel wat van weg.

Kameleon

Jolande Sap (GroenLinks) manoeuvreede handig in de chaos van afgelopen week. Zoiets als een kameleon die het vermogen heeft om bij gevaar zijn kleur aan te passen aan de omgeving. Een goede tactiek voor de kameleon, maar of dat ook voor mensen opgaat zal moeten blijken!.


Ezel

Een dier dat veelvuldig in de bijbel voorkomt. Hij is intelligent, maar wel voorzichtig in alles wat hij doet. In de Christelijke traditie staat hij symbool voor geduld en dienstbaarheid, iets wat de bijbelvaste Arie Slob (CU) ook wel uitstraalt.


Os

Vanzelfsprekend heeft ook  Kees van der Staaij (SGP) recht op een echt bijbels dier.  Gezagsgetrouw, en gelijkmoedig geeft de os zijn beste krachten aan zijn baas.



Bij

Zonder bijen geen groenten, fruit of honing. Een belangrijke schakel dus in de kringloop van de natuur.  Esther Ouwehand (PvdD), die gisteren Marianne Thieme verving, weet daar alles van en handelt ernaar.

Ei

Wat er van Hero Brinkman (OBP) moet worden weet nog niemand. Deze politicus is nog maar net onder de vleugels van Wilders vandaan gekomen. Even broeden nog maar!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten