vrijdag 9 maart 2012

Film top 5 van februari

Ik ben nogal een filmfreak. Films kijken is een van mijn grootste hobbies en gelukkig vindt mijn lief het ook super. In februari hebben we 13 films gekeken, waarvan er eentje echt bagger was (tenminste volgens ons). Het gaat om "Miss Nobody", een niemandalletje uit 2010, geregisseerd door Tim Cox met Leslie BibbAdam Goldberg en Brandon Routh. Gauw vergeten maar. 

De andere 12 waren het aankijken echt wel waard en in onze top vijf van februari komen  deze films!



1. Gray Matters 2006 USA
Komedie / Romantiek
geregisseerd door Sue Kramer
met Heather Graham, Thomas Cavanagh en Bridget Moynahan

Een leuke feelgood film over Gray en Sam, broer en zus die samen  in een huis wonen (wat heb ik vaak aan Lowie en Sjef moeten denken) Ze hebben het allebei reuzegoed voor elkaar tot Gray in het park een vrouw ontmoet waarvoor zowel zij als haar broer als een blok vallen. Leuke coming-out film 








2. The Gift 2000 USA
Mystery / Thriller
geregisseerd door Sam Raimi
met Cate Blanchett, Giovanni Ribisi en Keanu Reeves


Spannende film met Cate Blanchett in de rol van Ann, een vrouw met een paranormale gave. Er gebeurt van alles in het kleine stadje waar ze woont. Vooral de agressieve man van haar buurvrouw maakt haar het leven zuur. Als ze dan ook nog eens door de politie wordt gevraagd hen te helpen bij een verdwijningszaak, wordt de film wel heel spannend.



3. Big Momma's House 2000 USA/Duitsland
Komedie
geregisseerd door Raja Gosnell
met Martin Lawrence, Nia Long en Paul Giamatti


Wat is dat toch dat mannen zich zo graag verkleden als vrouw? In deze film is het Martin Lawrence die zich in een oma vermomd. De grappen zijn leuk en daar gaat het in dit soort films om. Een mens moet ook eens kunnen lachen.


4. 127 hours 2010 USA/UK
Drama / Avontuur
geregisseerd door Danny Boyle
met James Franco, Amber Tamblyn en Kate Mara


Spannende film over een eigenwijze knul, die helemaal in zijn up een ruig gebied in trekt. Hij heeft niemand laten weten waar hij naar toe ging en hoelang hij weg zou blijven. Hij komt ongelukkig ten val en zit bekneld. Niemand te bereiken en niemand in de buurt.
Fraai camerawerk, goed geacteerd, mooie natuuropnames en heel spannend. 





5. The Social Network 2010 USA
Drama/ Bio Mark Zuckerberg
geregisseerd door David Fincher
met Jesse Eisenberg, Andrew Garfield en Justin Timberlake


De geboorte van Facebook of hoe een tamelijk autistisch wonderkind de sociale media  ging beheersen en daarmee miljardair werd. 
In de film staan de rechtzaken tegen  oprichter Mark Zuckerberg centraal. Door snelle wisseling van heden en flaschbacks komt het verhaal mooi tot leven en blijft de spanning in de film. Het acteerwerk is ook goed gedaan met een prima vertolking van Zuckerberg door Jess Eisenberg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten