woensdag 18 april 2012

Koken met insecten, lekker!!

Overal ter wereld zijn bereide insecten een lekkernij, waarvoor men wel wat geld over heeft.Behalve in West Europa en de USA, daar moeten ze er niets van hebben!  ook in Nederland en BelgiĆ« griezelen de meeste mensen van het idee, maar het schijnt dus echt lekker te zijn. Bovendien zijn ze gemakkelijk te kweken en een bron van hoogwaardig eiwit. Er zijn in ons land inmiddels insectenkwekerijen, die voornamelijk aan de diervoedingsindustrie leveren. Maar waarom zou je niet eens onderzoeken welke insecten geschikt zijn voor menselijke consumptie? Dat deed de Universiteit van Wageningen en gebruikte daarvoor ook de vakkennis van de kwekers.  Meelwormen en sprinkhanen zijn het lekkerst, zo is de uitkomst en deze diertjes zijn ook al in de handel. Eerst in sommige restaurants, waar de chefkok er wel iets mee dacht te kunnen en nu ook te koop in verschillende winkels voor de durfal's onder de hobbykoks. Maar hoe maak je de insecten klaar? In welk gerecht passen ze?
 

Wil je het ook eens proberen? Dan biedt het eerste Nederlandse insectenkookboek uitkomst.  Arnold van Huis, Henk van Gurp en Marcel Dicke.beschreven  tientallen heerlijke recepten van sprinkhanenspiesje en insectenkoekjes tot chocolademuffins met buffalowormen.
 In het boek staat waar je insecten kunt kopen,  hoe je ze het beste bewaart en kunt bereiden.
Smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten