dinsdag 13 maart 2012

Ze zingt, ze danst, ze bestaat....niet

Hatsune Miku, een Japanse diva, heeft duizenden fans die haar volgen van concert naar concert. Iedereen gaat bij zulke gelegenheden uit z'n dak, want Hatsune mist geen noot en voert elk danspasje perfect uit. Er is alleen één maar: ze bestaat niet echt.
Hatsune Miku is een creatie gebaseerd op een softwareprogramma met spraakmodule van Crypton Future media, een Japans softwarebedrijf. De liedjes die virtuele ster zingt zijn geschreven door 20 fans.

Hatsune wordt op het podium geprojecteerd en echte muzikanten begeleiden haar. Voor de, voorlopig, laatste twee concerten  in Tokio waren 10.000 kaartjes beschikbaar die binnen een paar uur waren uitverkocht.  Ook was de popster te zien in 24 bioscopen in de stad.
De fans komen van heinde en verre, tot Australië toe en vinden het allemaal geweldig. Ze kleden zich als Hutsune en dichten haar menselijke eigenschappen toe. 


Misschien komt de diva ook nog naar West Europa, tenminste als het aan de fans ligt. Een peiling wees uit dat zij Hatsune Miku een perfecte kandidaat vinden om het openingslied bij de komende Olympische Spelen in Londen te vertolken.


Op onderstaand filmpje zingt Hatsune Miku "The world is mine". Wat mij betreft hou ik het liever op menselijke sterren, maar deze virtuele zangeres is natuurlijk wel spectaculair!



bron: Reuters


Geen opmerkingen:

Een reactie posten