Ken je de film Frankenstein, waar een exentrieke professor een 'mens' in elkaar knutselt?
Dat is straks geen fantasie meer. Tijdens een congres in Vancouver Canada onthulde de Nederlandse hoogleraar fysiologie Tom Post dat hij en zijn team er in geslaagd waren een synthetische hamburger te maken.
![]() |
Schat, het eten is bijna klaar! |
Volgens prof. Post is het belangrijkste doel te laten zien dat de productie van synthetisch vlees mogelijk is. Op de lange termijn wordt kweekvlees een milieuvriendelijker en goedkoper alternatief voor vlees van dieren, hopen de onderzoekers.
Volgens David Steele, moleculair bioloog en voorziter van Earthsave Canada, is synthetisch vlees geen goed alternatief. Hetzelfde kan volgens Dr. Steele worden bereikt als mensen minder vlees of vleesvervangers gaan eten. Bovendien maakt hij zich ook zorgen om de volksgezondheid. Aan synthetisch vlees zullen veel chemische middelen moeten worden toegevoegd om alleen al rotting tegen te gaan.
Daar kan ik me helemaal in vinden. Er is al genoeg 'voedsel' op de markt dat bol staat van additieven die ons lichaam meer kwaad dan goed doen.
Hoe dan ook, voorlopig ziet het er niet naar uit dat de Post-Hamburger snel in de schappen van de supermarkt zal liggen, daarvoor zijn de kosten, 250.000 euro, een beetje aan de hoge kant.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten